Accounting Derivatives Essay

This set of 28 questions, taken from prior examinations, covers topics in Chapters 6, 7, and 9 - Accounting Derivatives Essay introduction. The purpose of sample multiple choice questions is to acquaint you with the style and substance of typical exam questions on this material. Please be aware that: 1. ultiple choice format questions are only one of many resources available to prepare for testing events – reading textbook chapters and working through chapter examples, studying the end-of-chapter review problem and accompanying solution, and reviewing assigned homework items and the published solutions may be more powerful methods to increase your understanding of the topics covered in the course. 2. he exam questions used this quarter will be similar but different from these example questions – understanding the main concepts in each chapter is critical to success on the testing events; remembering a sample question may be of some help but the format of questions on the same topic often differs rendering memory a distant second choice to understanding. The Questions: Part 1 Use the following to answer questions 1-2: Donnelly Corporation manufactures and sells T-shirts imprinted with college names and slogans. Last year, the shirts sold for $7. 50 each, and the variable expense was $2. 25 per unit.

The company needed to sell 20,000 shirts to break even. The net operating income last year was $8,400. Donnelly’s expectations for the coming year include the following: * The selling price of the T-shirts will be $9. 00. * Variable expenses will increase by one third. * Fixed expenses will increase by 10 percent. 1. The number of T-shirts Donnelly Corporation must sell to break even in the coming year is: A)17,500. B) 20,000. C) 22,000. D) 19,250. 2. If Donnelly Corporation wishes to earn $22,500 in net operating income for the coming year, the company’s sales volume in dollars must be:

We will write a custom essay sample on
Accounting Derivatives Essay
or any similar topic specifically for you
Do Not Waste
Your Time
SEND

By clicking "SEND", you agree to our terms of service and privacy policy. We'll occasionally send you account related and promo emails.

More Essay Examples on Accounting Rubric

A)$229,500. B) $213,750. C) $257,625. D) $207,000. 7. Assume a company sells a single product. If Q equals the level of output, P is the selling price per unit, V is the variable expense per unit, and F is the fixed expense, then the break-even point in sales dollars is: A)F/[(P-V)/P]. B) F/[Q(P-V)/P]. C) F/(P-V). D) F/[Q(P-V)]. 18. The contribution margin ratio is 30% for the Honeyville Company and the break-even point in sales is $150,000. If the company’s target net operating income is $60,000, sales would have to be: A)$210,000. B) $350,000. C) $250,000. D) $200,000.

Use the following to answer questions 27-28: Jackson Company’s operating results for last year are given below: [pic] 27. If the company’s fixed expenses decrease by 20% next year, the break-even point will change from its previous level by: A)150 unit increase. C)150 unit decrease. B)no change in the break-even point. D)360 unit decrease. 28. If the company wants to increase its total contribution margin by 40% over last year, it will need to increase its sales by: A)$26,400. B) $38,400. C) $24,960. D) $17,160. 29. Korn Company sells two products, as follows: [pic]

Fixed expenses total $300,000 annually. The expected sales mix in units is 60% for product Y and 40% for product Z. How much is Korn’s expected break-even sales in dollars? A)$300,000 B) $475,000 C) $544,000 D) $420,000 31. At a sales level of $190,000, Bliss Company’s gross margin is $15,000 less than its contribution margin, its net operating income is $30,000, and its selling and administrative expense is $70,000. At this sales level, its contribution margin would be: A)$115,000. B) $ 85,000. C) $160,000. D) $100,000. Part 2 Use the following to answer questions 9-11:

Janos Company, which has only one product, has provided the following data concerning its most recent month of operations: [pic] The company produces the same number of units every month, although the sales in units vary from month to month. The company’s variable costs per unit and total fixed costs have been constant from month to month. 9. What is the net operating income for the month under absorption costing? A)$12,200 B) $8,800 C) $24,800 D) $1,700 10. What is the net operating income for the month under variable costing? A)$24,800 B) $1,700 C) $12,200 D) $8,800 1. What is the unit product cost for the month under absorption costing? A)$72 B) $89 C) $80 D) $63 18. The Jung Corporation’s production budget calls for the following number of units to be produced each quarter for next year: [pic] Each unit of product requires three pounds of direct material. The company’s policy is to begin each quarter with an inventory of direct materials equal to 30% of that quarter’s direct material requirements. Budgeted direct materials purchases for the third quarter would be: A)89,400 pounds. B) 114,600 pounds. C) 29,800 pounds.

D) 38,200 pounds. 19. Which of the following statements is not correct? A)The sales budget generally is accompanied by a computation of expected cash receipts for the forthcoming budget period. B)The cash budget must be prepared prior to the sales budget since managers want to know the expected cash collections on sales made to customers in prior periods before projecting sales for the current period. C)The sales budget is constructed by multiplying the expected sales in units by the sales price. D)The sales budget is often the starting point in preparing the master budget.

Use the following to answer questions 20-22: The Yost Company makes and sells a single product, Product A. Each unit of Product A requires 1. 2 hours of labor at a labor rate of 8. 40 per hour. Yost Company needs to prepare a Direct Labor Budget for the second quarter. 20. The budgeted direct labor cost per unit of Product A would be: A)$7. 00. B) $9. 60. C) $10. 08. D) $8. 40. 21. If the budgeted direct labor cost for May is $161,280, then the budgeted production of Product A for May would be: A)19,200 units. B) 23,040 units. C) 16,800 units. D) 16,000 units. 22.

The company has budgeted to produce 20,000 units of Product A in June. The finished goods inventories on June 1 and June 30 were budgeted at 400 and 600 units, respectively. Budgeted direct labor costs incurred in June would be: A)$201,600. B) $207,648. C) $199,584. D) $168,000. 23. Budgeted production needs are determined by: A)adding budgeted sales in units to the beginning inventory in units and deducting the desired ending inventory in units from this total. B)adding budgeted sales in units to the desired ending inventory in units. C)deducting the beginning inventory in units from budgeted sales in units.

D)adding budgeted sales in units to the desired ending inventory in units and deducting the beginning inventory in units from this total. 28. George Company has no beginning inventory and manufactures a single product. If the number of units produced exceeds the number of units sold, then net operating income under the absorption method for the year will: A)be equal to the net operating income under variable costing less total fixed manufacturing costs. B)be greater than the net operating income under variable costing. C)be equal to the net operating income under variable costing plus total fixed manufacturing costs.

D)be equal to the net operating income under variable costing. Use the following to answer questions 29-31: Last year, Krepps Company manufactured 20,000 units and sold 15,000 units. Production costs for the year were as follows: [pic] Sales totaled $825,000 for the year, variable selling and administrative expenses totaled $108,000, and fixed selling and administrative expenses totaled $165,000. There was no beginning inventory. Assume that direct labor is a variable cost. 29. Under absorption costing, the ending inventory for the year would have a cost of: A)$180,000. B) $248,250. C) $216,000.

D) $0. 30. Under variable costing, the company’s net operating income for the year would be: A)$60,000 lower than under absorption costing. B)$60,000 higher than under absorption costing. C)$101,250 lower than under absorption costing. D)$101,250 higher than under absorption costing. 31. The contribution margin per unit would be: A)$23. 80. B) $25. 60. C) $19. 00. D) $31. 00. 32. Routsong Company had the following sales and production data for the first four years of operation: [pic] Selling price per unit, variable costs per unit, and total fixed costs are the same in each year.

Which of the following statements is not correct? A)Under absorption costing, net operating income in Year 2 would be greater than the net operating income in Year 2 under variable costing. B)The total net operating income for all four years combined would be the same under variable and absorption costing. C)Because of the changes in production levels, under variable costing the per unit inventory cost will change each year. D)Under variable costing, net operating income for Year 1 and Year 2 would be the same. 33. Shocker Company’s sales budget shows quarterly sales for the next year as follows: [pic]

Company policy is to have a finished goods inventory at the end of each quarter equal to 20% of the next quarter’s sales. Budgeted production for the second quarter of the next year would be: A)8,400 units. B) 8,800 units. C) 8,000 units. D) 7,200 units. 34. Shown below is the sales forecast for Cooper Inc. for the first four months of the coming year. [pic] On average, 50% of credit sales are paid for in the month of the sale, 30% in the month following sale, and the remainder is paid two months after the month of the sale. Assuming there are no bad debts, the expected cash inflow in March is: A)$122,000. B) $108,000.

C) $119,000. D) $138,000. Use the following to answer questions 36, 37, 38, and 39: Kelly Company is a retail sporting goods store. Facts regarding Kelly’s operations are as follows: – Sales, all on account, are budgeted at $220,000 for November and $200,000 for December. – Collections are expected to be 60% in the month of sale and 40% in the month following the sale. – The cost of goods sold is 75% of sales. – A total of 80% of the merchandise sold in a month is purchased in the month prior to the month of sale and 20% is purchased in the month of sale. Payment for purchased merchandise is made in the month following the purchase. Other expenses [selling and administrative] to be paid in cash each month are $22,600. – Monthly depreciation is $18,000. [pic] |36. |The budgeted cash collections for November are: | | |A) $132,000 B) $212,000 C) $208,000 D) $203,600 | |37. |The projected balance in accounts payable on November 30 is: | | |A) $204,000 B) $153,000 C) $160,000 D) $162,000 |38. |The projected balance in inventory on November 30 is: | | |A) $150,000 B) $153,000 C) $160,000 D) $120,000 | |39. |The net income for November is: | | |A) $14,400 B) $10,000 C) $28,000 D) $32,400 |

The Answers: Part 1 1. D 2. D 7. A 18. B 27. C 28. B 29. C 31. A Part 2 9. B 10. C 11. C 18. B 19. B 20. C 21. D 22. A 23. D 28. B 29. A 30. A 31. A 32. C 33. B 34. C 36. C 37. B 38. D 39. A ———————– $1,100,000 …………………. Total liabilities and stockholders’ equity 139,500 …………………….. ………………………….. Retained earnings 800,000 ………………………… ………………………….. Common stock 160,500 $ …………………….. ………………………….. Accounts payable

Liabilities and Stockholders’ Equity $1,100,000 …. ………………………….. ………………………….. Total assets 870,000 …………. (net of $680,000 accumulated depreciation) Property, plant and equipment 132,000 ……. ………………………….. ………………………….. Inventory 76,000 ……………………………………. Accounts receivable 22,000 $ …………… ………………………….. ………………………….. Cash Assets October 31 Statement of Financial Position Kelly Company

Haven’t Found A Paper?

Let us create the best one for you! What is your topic?

By clicking "SEND", you agree to our terms of service and privacy policy. We'll occasionally send you account related and promo emails.

Haven't found the Essay You Want?

Get your custom essay sample

For Only $13.90/page

Eric from Graduateway Hi there, would you like to get an essay? What is your topic? Let me help you

logo